Loading Requestor...
5.0.6.1371 release notes
Michal Šos 05/18/2018 · 1230 ·

OCRN-455 Vyhledávání šablon a atributů nezávislé na DPI dokumentu

Vyhledávání šablon bylo upraveno tak, aby nebylo závislé na DPI dokumentu. Je tak možné zpracovat stejný typ dokumentu z různých výstupních zařízení v rámci jedné šablony.

 

OCRN-198 Vytěžování položek dokumentu

Bylo implementováno vytěžování položek (vyžaduje licenci pro položky). Atributy pro vytěžování je možné nastavit a spravovat v administračním modulu pro jednotlivé pracovní prostory, záložka "Položkové atributy". U atributů je možné nastavit modifikace a výchozí hodnoty obdobně jako u běžných atributů. Typová validace (číslo, datum) probíhá obdobně jako u běžných atributů, další validace je možné přidat v rámci validační stored procedury.

 

OCRN-448 Atribut SET v položkách

Pro položky je možné přidat atribut typu "fixed set" (výběr z pevného seznamu hodnot). V administračním modulu je u atributu v záložce "SET hodnoty" možné nastavit hodnoty, které se mají v seznamu nabízet. Každá hodnota má název (zobrazený v klientovi) a může mít identifikátor (id hodnoty v jiném systému, libovolná jiná hodnota pro danou položku, tato hodnota může být exportována).

 

OCRN-189 Po kliknutí na dokument vyhledat šablonu, pokud dokument šablonu nemá

Pokud u dokumentu nebyla nalezena šablona a uživatel na tento dokument klikne, pokusí se systém znovu vyhledat šablonu v šablonách nově vytvořených od zpracování tohoto dokumentu. Pro případ, že byl dokument uložen ke zpracování dříve, než byla vytvořena odpovídající šablona.

 

OCRN-350 Nastavitelný seznam jazyků pro vytěžování (pro workspace)

V administračním modulu v nastavení pracovního prostoru (záložka Pracovní prostor) je nyní možné nastavit seznam jazyků, které mají být z dokumentů rozpoznávány. Pro pracovní prostory, kde jsou zpracovávány pouze dokumenty s určitými jazyky, může toto nastavení (omezení pouze na dané jazyky) zvýšit úspěšnost vytěžování. Pokud by vámi požadovaný jazyk chyběl v dostupném seznamu, zadejte požadavek pro jeho přidání na http://support.socosit.cz.

 

OCRN-409 Offline aktivace

Pokud je instalace OCR na serveru s omezeným přístupem, může být aktivace provedena offline vygenerováním kódu pro offline aktivaci.

 

OCRN-434 Možnost nastavit string atribut jako multiline (pro poznámky)

V administračním modulu je pro atribut typu string možné nastavit jeho výšku. Zadává se v poli "Výška řádku (násobek)". Zadanou hodnotou bude vynásobena standardní výška editačního pole v klientovi OCR. Tzn. při zadání hodnoty "2,0" bude editační pole atributu 2x větší.

 

OCRN-460 Validace - výsledek je dán dle stavů atributů a Resultu

Ve validacích nyní není nutné používat atribut @Result, respektive nastavovat tento atribut pokaždé, když má být validace nastavena jako neplatná. Nově validace končí jako neplatná (a dokument nelze vyexportovat) pokud je stav alespoň jednoho atributu nastaven jako chybný nebo je nastaven parametr @Result na 0 (pro zachování kompatibility se staršími validacemi).

 

OCRN-435 Modifikace atributu pro odstranění "-" zleva (DeleteDashCharsFromLeft)

Pro atributy byla přidána modifikace "DeleteDashCharsFromLeft". Modifikace smaže všechny pomlčky "-" zleva.

 

OCRN-453 Custom XML export: přidat nastavitelně složku pro uložení exportu

V exportu Custom XML je možné nastavit složku, do které bude výstup exportu uložen. Nastavení cesty je možné v parametru ExportData5. Standardně je výstup uložen do výstupní složky nastavené u profilu.

 

OCRN-470 Klient: přidat k šabloně (validaci datumu) date format YDM

K formátům data u šablony byl přidán formát YDM (Rok, den, měsíc).

 

OCRN-264 Přidat výchozí hodnotu "poslední zadaná"

U atributu (tabulka AttributeDefaultValue) je nyní možné nastavit výchozí hodnotu "ValueFromlastDocByTemplate", která do atributu nastaví hodnotu z posledního exportovaného dokumentu dané šablony.

 

OCRN-427 Zrychlení vytěžování při velkém množství vytěžovaných dokladů

Byl upraven způsob zpracování dokumentů v případě souběžného vytěžování více dokumentů.

 

OCRN-430 Klient - skrýt hint u atributu

Uživatelům, kteří nemají nastaven příznak "administrátor", se nyní u atributů v OCR nezobrazuje hint (informace o atributu).

 

OCRN-433 MaxConcurrentOcrProcesses - Počet souběžně vytěžovaných dokumentů nastavitelný v OcrParams

Do tabulky OcrParams byl přidán parametr MaxConcurrentOcrProcesses, který určuje, kolik dokumentů může být vytěžováno současně, respektive kolik jader procesoru bude využito pro vytěžování. Výchozí hodnota je 2, u silnějších serverů může být zvýšena pro zrychlení zpracování.

 

OCRN-436 Ocr klient - možnost přeskočení atributu (TabSkip)

V administračním modulu u atributu pracovního prostoru je možné nastavit hodnotu "Přeskočit atribut (klávesa TAB)". Pokud je u atributu možnost zaškrtnuta, bude tento atribut v klientovi přeskočen, pokud uživatel přepíná mezi atributy klávesou TAB. Je vhodné využít pro méně používané atributy.

 

OCRN-439 Modifikace BankAccount již nevkládá lomítko

Modifikace atributu BankAccount vkládala lomítko před 4. znak od konce řetězce. Toto chování nebylo vhodné v případě rozdělení vytěžování účtu na dva atributy - číslo účtu, kód banky. Doplňování lomítka bylo v modifikaci zrušeno.

 

OCRN-488 Klient - přesouvatelné okno se seznamem šablon

Pokud je v klientovi u dokumentu otevřeno okno se seznamem šablon, je nyní možné toto okno přesouvat (není fixní), aby byl vidět potřebný text na dokumentu.

 

OCRN-424 DMS XML Export - pojmenování výstupu podle hodnoty atributu

V exportu DMS XML je nyní možné pojmenovat výstupní soubor podle hodnoty v atributu. V tomto případě musí být v parametru ExportData zadána hodnota "Rename" a v parametru ExportData1 DevIdAttribute atributu, jehož hodnota má být použita pro název souboru.

 

OCRN-443 Redact paging - možnost "stránkování" u pracovního prostoru

V databází, v tabulce Workspace, je nyní možné nastavit pro pracovní prostor atribut PageGroupSize. Výchozí hodnota je 1000, minimální hodnota 10. Klient OCR bude dokumenty stránkovat podle nastaveného počtu v tomto atributu. Může být vhodné pro modul Redact nebo při zpracování dokumentů s větším počtem stran (např. smlouvy).

 

OCRN-473 Nastavitelný typ písma pro vytěžování v profilu

V tabulce Profile, atribut IdOcrTextType je možné nastavit typ písma pro vytěžování. Mohou být nastaveny hodnoty:

  • 1 Normal: běžný text, výchozí hodnota.
  • 2 Index: čísla zapsaná typem ZIP-code
  • 3 Typewriter: písma psacího stroje
  • 4 Matrix: jehličková tiskárna
  • 5 Handprinted: ručně psané, pro vytěžení musí být přímo zadán region
  • 6 OCR_A: monospaced font
  • 7 OCR_B: font designovaný pro OCR
  • 8 Receipt: účtenky

 

OCRN-477 Modifikace VATID - podpora Nizozemí a Španělsko

Do modifikace atributu VatId byly přidány kódy pro Nizozemí a Španělsko.

 

OCRN-449 FileOperations server - ošetřit stav, kdy nelze smazat vstupní soubor

Ošetřen stav, kdy nelze smazat vstupní soubor (neplatný, otevřený jiným procesem), který způsoboval zaseknutí zpracování dokumentů.

 

OCRN-20 Chyba zobrazení při zpracování dokumentů jiného formátu

Ošetřena chyba zobrazení dokumentů s různými velikostmi/DPI.

 

OCRN-416 Chyba vytváření licenční tabulky pro počítání stránek

Opravena chyba vytváření licenční tabulky, kde nebyly vytvořeny záznamy pro některé měsíce a licenci bylo nutné znovu aktivovat.

 

OCRN-425 Seznam dokumentů zobrazí i dokumenty z profilů, ke kterým nemá uživatel právo

Seznam dokumentů nyní zobrazí pouze dokumenty z profilů, ke kterým má uživatel přístup.

 

OCRN-431 Admin modul: chyba při vytvoření exportu k neuloženému profilu

Opraveno.

 

OCRN-440 Neproběhne export při automatickém exportu

Opravena chyba automatického exportu, která vznikla změnou způsobu definice exportů.

 

OCRN-441 Modifikace atributu DeleteString smaže pouze první výskyt zadaného znaku

Opravena modifikace, nyní smaže všechny výskyty zadaného znaku